Për mort, mes malësorëve të Kalivaçit të Lezhës

                            ( KUJTIME)

Ishte fundviti 1982.  Ne Veri – Perendim te vendit,  ne rajonin e Hotit dhe ne malin e Velecikut nje  „brigate „ me ushtare qe kishin plotsuar kohen e sherbimit te detyrueshem ushtarak dhe dolen   vullnetare per te punuar nje muaj pas kryerjes te sherbimit te detyrueshem ushtarak,  per te kontribuar ne  punimet per fortifikimin e mbrojtjes.  Ata hapen transhe,  ne nje terren te thyer e shkembor.  „Brigata“   e improvizuar kishte ne perberje 3 batalione:  Njeri i Regjimentit te Gjadrit;  nje tjeter i Regjimentit te Rinasit,  dhe i treti,  me ushtare te Regjimentit te Qytetit „ Stalin “.  Ishte dhe nje kompani me ushtare te Regjimentit te Helikoptereve dhe te Skuadriles te Transportit Ajror;  te miksuar.  Ne kete „brigate “ benin pjese 1500 ushtare „te liruar “  dhe  rreth 150 oficere ( kryesisht nga radhet e kandidateve per anetare partie:  shefat e xhenios te regjimenteve te aviacionit,  te cilet drejtonin punimet dhe shtabi i „ Brigates “ , me te gjithe sherbimet.

Lexo të plotë