Piloti rrëfen për pilotin

 (Sipas intervistës telefonike me petagogun e teknikës së pilotimit- Sybi Lamçe Koçi) 

Sybi Koçi është njëri nga pilotët e Shkollës Sovjetike të Aviacionit . Aktualisht i ka përcjellë të tetëdhjetat e ka fluturuar në disa tipa eroplanësh dhe në helikopter. Në vitin 1958, Sybiu përfundoi mësimet e Shkollës së Mesme Ushtarake “ Skënderbej”; në Tiranë,  me rezultate mjaft të mira.  Veçse,  në gjimnazin e kësaj shkolle Sybiu renditej ndër nxënësit më të përparuar,  Ai ishte dhe një sportist i shquar në disa lloje sporti.  Sybiu ishte kapiten i ekipit të të rinjve të ekipit të “ Partizanit ” në basketboll;  rekordmen në kërcim njëhapësh dhe pjesëtar i ekipit të gjimnastikës në vegla.

Lexo të plotë